Doopsel

Doopsel

Van 0 – 4 jaar

Heel wat ouders die nieuw leven mogen verwelkomen in hun gezin, spreken de wens uit om hun kleine spruit te laten dopen. Wij feliciteren de ouders graag bij dit belangrijke moment in het leven. Mensen die hun kind laten dopen maken een zinvolle keuze en sluiten zich aan bij een lange en waardevolle traditie. Ook hun ouders zijn gedoopt, net als hun grootouders, hun overgrootouders… In onze parochies besteden we aandacht aan de voorbereiding op het doopsel als sacrament. We nodigen daarvoor de ouders uit voor een doopontmoeting in de kerk van Loker.

Op schoolleeftijd

Je bent nooit te oud om je te laten dopen…

Als je kind verlangt om gedoopt te worden en al naar school gaat, dan kan het doopsel in samenwerking met de ouders, parochie en school worden voorbereid.

Van volwassenen

Je bent nooit te oud om je te laten dopen… Iedereen die christen wil worden en nog niet gedoopt is, kan zich laten dopen, ook op volwassen leeftijd.

De volwassene wordt in voorbereiding op zijn of haar doopsel een ‘doopleerling’ en krijgt doorheen zijn of haar ‘catechumenaat’ een inleiding in het katholieke geloof.
Tijdens de Paasnacht of een ander passend moment wordt hij of zij dan tot christen gedoopt.

Meer info

doopsel@clarape.be